Header

Takasa Gel

Büyük takas gerçekleşti sonunda. Shaq karşılığında Marion ve Banks. Oldu mu şimdi bu yaptığın be Suns. Afedersin de Shaq'ı o sistemde nasıl kullanacaksın demezler mi adama. Hadi Matrix'in açığını Diaw'la doldurdun diyelim, o koş koş temposuna bırak ayakta durmayı yürümeyi bile zor beceren 36'lık Shaq'ı nasıl adapte edeceksin. Neyse İnşallah iyi olur da ben de yerim bu yazdıklarımı.

Le Parkour

Dünyanın hemen hemen her yerinde yapılan hoplayıp zıplamaya dayalı spor. Şakası bir yana onları izlerken bile hayretler içinde kalmamak mümkün değil. Fransa'da çok popüler olan bu sporla ilgili filmler çakilmekte ki en ünlüsü şüphesiz Yamakasi.
Foto1
Foto2

Blogged with Flock

Amazing Hedo Gerçek Oldu

Hatırlarsınız çok değil daha 1 hafta önce allstar olamayan bir oyuncumuz vardı. Adını çıkarmaya çalışıyorum unutmuş olabilirdim nitekin ama kendisinin unutturmaya hiç niyeti yok. Adeta tek başına sırtladı götürüyor Magic'i. Takımının dün gece Dallas'a yenilmesine engel olmasa da kariyerinin ilk triple doubleını yaptı. 13 sayı, 13 asist, 12 ribauntla. Bravo Hedo, Hido ya da Hidayet her neyse işte, Türk'ün gücünü gösteriyorsun ya oradakilere... Detaylı bilgi buradan.

Megan Fox 3

Ah ah ahhhhhh!!!

Yurolig Kuraları

Al işte sana şans. İki takımımız da üçüncü torbadan girip nispeten kolay gruplara düştüler. Efes; Panathinaikos, Siena ve Partizan'la aynı gruba düştü ki bildiğimiz Efes gibi oynarsa onları tek zorlayacak takım son şampiyon yoncalar olur. Fener ise benim en beğendiğim takım olan Rytas, TAU ve Aris ile aynı grupta mücadele edecek. Sakatları iyileşirse Fener grubun favorisi durumuna bile gelebilir gerçi ilk tur performansı pek iç açıcı değil ama umut işte. Solomon ve Damir'e bağlı herşey aslında. Diğer gruplara gelince biraz daha zor eşleşmeler var aslında. F grubunda Madrid, Maccabi, Zalgiris ve Olympiakos eşleşti ki hepsi kalburüstü takımlar. G grubunda ise CSKA, Malaga, Barcelona ve Roma eşleşti ki Roma'ya yazık oldu diyebilirim şimdiden. Bana göre çeyrek finale kalacak takımlar şu şekilde olur. D grubundan Panathinaikos ve Efes, E grubundan Rytas ve Fener ya da TAU, F grubundan Madrid ve Olympiakos (süprizim budur), G grubundan ise CSKA ve Barcelona.

Blogged with Flock

Efes - Telekom

Yine dev bir maç sona erdi. Maçı başından sonuna iyi götüren Efes kazandı ki bunun bence tek nedeni var Tutku'nun faul problemi. O ana kadar öyle bir oyun oynuyordu ki Tutku; al onu ver Nash'i o derece iyiydi. Hatta bir istatistik Telekom'un ilk 4 basketinin tamamının asistini yaptı. Herneyse o faul problemine girince Efes için işler daha kolay hale geldi. Sezonun başından beri belki de ilk kez hem Kerem hem Ermal iyi oynadı.
İstatistikler:

Efes cephesi:
Kerem Gönlüm: 16 sayı, 6 ribaunt
Ermal Kurtoğlu: 16 sayı, 6 ribaunt
Andre Hutson: 15 sayı, 6 ribaunt, 4 asist
Sconnie Penn: 12 sayı, 7 asist
Andrew Nicholas: 15 sayı, 4 ribaunt, 6 asist

Telekom cephesi:
Khalid El-Amin: 18 sayı
Chris Williams: 16 sayı, 10 ribaunt, 8 asist (inanılmaz oynadı gerçekten)
Haluk Yıldırım: 16 sayı, 6 ribaunt
Bekir Yarangüme: 14 sayı
Tutku Açık: 12 sayı, 7 asist

Megan Fox 2

Karar verdim her iki üç postda bir bu hatunun resmini koyacağım. Ya da başka bi hatun...

Blogged with Flock

Amazing Hedo Diye Bişey

Biraz geç bir yazı ama olsun amaç önemli sonuçta. Bizim çocuk Hedo Boston'ı yıktı geçenlerde. Herkesin bildiği o son şutla değil sadece, koca bir dördüncü çeyrek performansı söz konusu olan. Zaten bu sezon Magic'in son çeyrek sayı lideri ne Howard ne de Lewis asıl lider Hedo. Takımın da toplayıcısı kendisi. Yıllarca Grant Hill'den yapmasını bekledikleri katkıyı bu sezon o yapıyor. Allstar olamadı ama bu performansı seneye de sürerse banko olacaktır. Herneyse iki de video vereyim biri malum maçın son saniyeleri burada biri de tüm dördüncü çeyrek basketleri ve maç sonu röportajı burada.

Utah'ın Dönüşü

Bu sezon bekleneni veremeyen Jazz Memo'nun da form tutmasıyla birlikte arka arkaya galibiyetlere başladı ve tekrar kuzeybatı grubunun liderliğine oturdu. Dün gece de ardı ardına aldıkları 8. galibiyetle döndüler Memphis'den. Her ne kadar Grizzlies Pau'dan yoksun olsa da Utah'ın da formda olduğu yadsınamaz. Büyük ihtimalle yine bu sezon playofflara gruplarını lider bitirerek girecekler. Memo ne mi yaptı? 15 sayı, 4'ü hücum 13 ribaunt, 2 asist, 2 top çalma...

Magan Fox

Aşık olunmayacak hatun mu bu şimdi?

Gasol Lakers'da

Al işte sana iyi haber. Hem de hangi şartlarda. Resmen cebren ve hile ile kakalanmış bir Kwame + potansiyelli olsa da soru işareti bir Crittenton karşılığında Gasol. Micth amca ellerine sağlık der selamımı çakarım. Şimdi gelelim asıl mesele olan bu takasın neler getirdiğine. Bir kere Kobe'nin mutsuzluğu hafiflemiştir diye düşünüyorum. Sonuçta sağlam bir iskelet oluşturdular potanın altına. "Micth be şu Odom kazmasını da bir kakalasana" Her neyse Odom kazmasıyla bile çok sağlam bir ilk 5'i oldu lakerların. Bench'de üç iyi şutör var pek de bişey yok onun dışında zaten. Şimdi sıra Odom dingilini biyerlere postalamak ki karşılığında Andre Miller bile gelse razıyım.

Kenyon Martin

kenyon-martin.JPG
Adının bir kısmını kullanarak blog açıp ondan bahsetmemek de olmaz hani. Hidayet'in Sacramento tarafından 16. sırada seçildiği draftın 1 numarası olarak geldi NBA'e. İlk yılında Starbury denen bencil karakterle birlikte oynadı ve aslında hiç de fena olmayan istatistikler tutturdu. (12.0 sayı, 7.4 ribaund ve 1.66 blok) hatta bir Milwaukee maçında triple double bile yaptı ki çaylak sezonunda bunu yapan sadece 6 oyuncu vardı o ana kadar. Buna rağmen gelen 25 galibiyet birşeylerin değişmesi gerektiğini gösteriyordu ki öyle de oldu. Şans da bu ya Kidd'e takım arkadaşı oldu bu zıplayan adam. Sonra kariyeri yükselişe geçti. 14.9 sayı, 5.3 ribaund, 2.6 asist, 1.6 blok, 1.2 top çalma istatistikleri ile biten ikinci sezonun ardından gelen 52 galibiyet ve ilk NBA finali ancak Lakers''a giden bir şampiyonluk. Sonraki iki sezon aşağı yukarı benzer performanslar. bir NBA finali daha hatta allstar olma gibi ünvanlar sonunda Denver'a 7 yıllık 95 milyon dolara atılmış bir imza. Kendini kakalama da denebilir bu duruma. Sonrası mı? Biraz bulanık...

Kimdir? Sorusuna Cevap

Basketbola sevdası ilk olarak ilkokul yıllarında başlamış, ortaokul yıllarında ise tavan yapmış bir varlıktır bu kişi. Salı sabahları erkenden kalkıp gazete bayisine koşup FanatikBasket almaya gittiği dönemler olmuştur ki hala tüm sayılarını saklamaktadır. Kaan Kural ve Murat Kosova sevgisinden dolayı Slam çıktığı günden beri kaçırmaz, Nba Türkiye dergisini de sık sık ziyaret eder. 6. Adam, Fast Break dergilerini de zamanında talan etmiştir. TV'de basketbol gördü mü dayanamaz kurulur hemen karşısına; oynardı da basketbol zamanında, iyi de şutördü ama sakatlıklara kurban gitti. Şimdi ayda yılda bir arkadaşlarıyla (yalan her çarşamba oynuyor) okulun spor salonunu ziyaret ediyor. Jason Kidd ve Harun Erdenay'a tapar. Koç olarak Phil Jackson ve Ettore Messina'dan başkasını kaale almaz. Bogdan Tanjeviç ve Ergin Ataman'dan nefret eder hatta onlardan daha iyi koç olduğunu bile iddia eder. Meslek olarak kendisine profesyonel öğrenciliği seçmiştir. 18 yıldır öğrencidir uzun süre de olacak gibi durmaktadır. Basketbol odur, o da basketbol...