Header

Savunma 5'i

Ödüllerin sonuncusu da belli oldu artık. En iyi savunma 5'i açıklandı ki beklediğimden farklı isimler yok kadroda.
Kobe Bryant
Hücümculuğunu herkes biliyor ama bunun dışında her maç rakibin en iyi dış oyuncusunu tutuyor ki istediği zaman hayatından bezdiriyor.
Kevin Garnett
Söylemeye gerek bile yok. Eğer Boston bu sene ligin en iyi savunma takımlarından birisiyse bunda en büyük pay KG'nindir.
Bruce Bowen
Pislik savunmacılara bir numaralı örnek kendisidir heralde. Rakibi çeker, iter, çelme takar, kafa atar vs. herşeyi yapar hakeme çaktırmadan. Aslında bu bile takdir edilesi.
Marcus Camby
0 yazı ile de "sıfır" savunma yapan dış adamlara sahip Denver'da direnen belki de tek adam. KM de pota altında pek savunma yapmayınca mecbur tek başına savundu kalesini.
Tim Duncan
Pek sevmesem de yeri her sene orası.
2. Beş
Shane Battier, Chris Paul, Dwight Howard, Tayshaun Prince, Raja Bell

13 Mayıs

Ne zamandır işten güçten yazı yazma fırsatı bulamadım.
İlk olarak serilere değineyim biri dışında tamamı çekişme içinde ki o biri de Orlando - Detroit eşleşmesi. Orlando'nun Detroit'le boy ölçüşemeyeceği belliydi zaten. Çünkü Howard'la oyna(ya)mıyorlar. Böyle devam ettiği sürece maç almaları gayet zor gözüküyor. Boston - Cleveland eşleşmesinde 4. maç dün gece oynandı ve LeBron'un harika oyunuyla seri 2-2 oldu. Boston'dan herkes süpürgesi elinde gezmesini bekliyordu ama o iş biraz zor. Hatta bana kalırsa artık doğunun favorisi bile değiller. Spurs - Hornets eşleşmesi ise ilk iki maça nazaran değişik bir trende girdi. Rahat kazandıkları iki maçın ardından Texsas'da neye uğradığını şaşıran tecrübesiz Hornets serinin eşitlenmesine engel olamadı ki yol 4-2 yolu gibi duruyor. Gelelim en pis eşleşmeye. Lakers - Jazz eşleşmesi de tabiki 2-2. Çok net bir tahmin yapayım bu seriyi geçen şampiyonluğa yürür. Gülme ey okuyucu gayet ciddiyim. Lakers inanılmaz bir takım hele de Kobe kızardığı zaman, ama Utah da en az o kadar iyi bir takım ve AK47 savunma yapmak istediği zaman Kobe'yi bile yavaşlatıyor. Dur bakalım neler olacak...

Kimdir? Sorusuna Cevap

Basketbola sevdası ilk olarak ilkokul yıllarında başlamış, ortaokul yıllarında ise tavan yapmış bir varlıktır bu kişi. Salı sabahları erkenden kalkıp gazete bayisine koşup FanatikBasket almaya gittiği dönemler olmuştur ki hala tüm sayılarını saklamaktadır. Kaan Kural ve Murat Kosova sevgisinden dolayı Slam çıktığı günden beri kaçırmaz, Nba Türkiye dergisini de sık sık ziyaret eder. 6. Adam, Fast Break dergilerini de zamanında talan etmiştir. TV'de basketbol gördü mü dayanamaz kurulur hemen karşısına; oynardı da basketbol zamanında, iyi de şutördü ama sakatlıklara kurban gitti. Şimdi ayda yılda bir arkadaşlarıyla (yalan her çarşamba oynuyor) okulun spor salonunu ziyaret ediyor. Jason Kidd ve Harun Erdenay'a tapar. Koç olarak Phil Jackson ve Ettore Messina'dan başkasını kaale almaz. Bogdan Tanjeviç ve Ergin Ataman'dan nefret eder hatta onlardan daha iyi koç olduğunu bile iddia eder. Meslek olarak kendisine profesyonel öğrenciliği seçmiştir. 18 yıldır öğrencidir uzun süre de olacak gibi durmaktadır. Basketbol odur, o da basketbol...