Header

9 Mayıs

Hornets - Spurs
Bunca yıldır NBA izlerim San Antonio'nun 3 maç üstüste kötü oynadığını hatırlamıyorum. O yüzden dün geceki maçı kazanacaklarından adım gibi emindim, öyle de oldu. Parker ve Gino 31'er sayı attılar. Paul direndi ama tek başına alamaz Spurs maçlarını mutlaka dışarıdan skor desteki alması lazım. Seri ilginç bir hal aldı. Sonraki maç yine Texas'da. Kan çıkar o maçta kan... 99-110 Hornets (2) - Spurs (1)

Cavaliers - Celtics
Boston'da maç kazanmak bu sezon mucize sayılabilir heralde. 7 maça uzamış bire seride bile kendi sahalarındaki 4 maçı alarak geçtiler. LeBron bile ilk 2 maçta galibiyet çıkaramadı ki 3. maç kanımca herşeyi belirleye maç olacak. Celtics Hawks serisini unutmamışa benziyor (KG varken biraz da zor unuturlar) Bu nedenle bu sefer gevşemeyeceklerinden eminim. 73-89 Cavs (0) - Celtics (2)

8 Mayıs

Pistons - Magic
İlk iki maçı kazanan Detroit'in kendini çok kasacağını beklemiyordum zaten. Hele ki Billups olmayınca. Orlando rahat bir galibiyet aldı. Umarım devamı gelir de uzun ve zevkli bir seri izleriz. Tabi Nelson ne kadar savunma yapar orası ayrı. 86-111 Pistons (2) - Magic (1)

Jazz - Lakers
Utah Boozer'dan neredeyse hiç katkı alamıyor. MVP ise yine aynı hem kendi oynuyor hem de takımını oynatıyor. Rahat rahat Utah'ı eleyecekler. 110-120 Jazz (0) - Lakers (2)

5 Mayıs

Jazz - Lakers
Demiştim ki Boozer olmadan bu seriyi geçmeleri mümkün değil. Mehmet'in inanılmaz bir maç çıkarmasına rağmen düşük isabet yüzdeleri nedeniyle kaybetti Utah maçı. Hayatımda ilk kez Mehmet'in 8 hücum ribaundu yaptığını gördüm (toplam 19) ki bu bile nasıl bir maç çıkardığının göstergesi. Kobe daha inanılmaz oynadı tabi. %50 saha içi, %92 serbest atış isabetiyle (23 tane kullandı) 38 sayı üretti. 98-109 Jazz (0) - Lakers (1)

Hawks - Celtics
Tecavüz gibi cevap resmen. Atlanta kazandığı 3 maça sevinsin bu maçı kafalarından çıkartmaya çalışsınlar tabi gece kabus olup rüyalarına girmezse. 65-99 Hawks (3) - Celtics (4)

Will Smith - Robert Horry

GS Tekerlikli Sandalye Basketbol Takımı

Henüz kurulalı 3 sene olmuş bir takımdır. Her ne kadar Fenerbahçeli olsam da yakaladıkları başarı takdire şayan. Dile kolay Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu. Kendilerini yürekten tebrik ederim. Engellerin nasıl aşılacağını gösterdiler...

Kimdir? Sorusuna Cevap

Basketbola sevdası ilk olarak ilkokul yıllarında başlamış, ortaokul yıllarında ise tavan yapmış bir varlıktır bu kişi. Salı sabahları erkenden kalkıp gazete bayisine koşup FanatikBasket almaya gittiği dönemler olmuştur ki hala tüm sayılarını saklamaktadır. Kaan Kural ve Murat Kosova sevgisinden dolayı Slam çıktığı günden beri kaçırmaz, Nba Türkiye dergisini de sık sık ziyaret eder. 6. Adam, Fast Break dergilerini de zamanında talan etmiştir. TV'de basketbol gördü mü dayanamaz kurulur hemen karşısına; oynardı da basketbol zamanında, iyi de şutördü ama sakatlıklara kurban gitti. Şimdi ayda yılda bir arkadaşlarıyla (yalan her çarşamba oynuyor) okulun spor salonunu ziyaret ediyor. Jason Kidd ve Harun Erdenay'a tapar. Koç olarak Phil Jackson ve Ettore Messina'dan başkasını kaale almaz. Bogdan Tanjeviç ve Ergin Ataman'dan nefret eder hatta onlardan daha iyi koç olduğunu bile iddia eder. Meslek olarak kendisine profesyonel öğrenciliği seçmiştir. 18 yıldır öğrencidir uzun süre de olacak gibi durmaktadır. Basketbol odur, o da basketbol...