Header

Konferans Yarı Finalleri

Bir eşleşme dışında hepsi belli oldu. Maçlar başlamadan ben de yorumlarımı yapayım dedim.


Pistons - Magic

İlk turu beklenenden daha zor geçen Detroit ve beklenenden daha kolay geçen Orlando eşleşmesinde kilit rol Hidayet'in. Orlando'nun hücum sisteminde en önemli rol kuşkusuz Hido'da ve onu Prince gibi bir yaratık savunacak. O uzun kollarını her yere sokan yapısıyla Hidayet'i çok zorlayacaktır. Toronto serisinde Delfino'nun savunmasında bile zorlanan Hido Prince karşısında neler yapar acaba. Tahminim ilk iki maçı Detroit kazanacaktır. Seri Orlando'ya taşındığında olacaklar serinin gidişatını belirleyecek. Eğer kendi sahasında iki galibiyet alırlarsa seriyi geçme olasılıkları olabilir ama bana pek mantıklı gelmiyor. Billups Toronto guardları gibi değildir adamı fena çarpar. Tabi bu söylediklerim Detroit oynamak isterse geçerli. Yine de tahminim 4-1 ya da 4-2 Detroit.


Spurs - Hornets

Dallas'ı rahat geçen New Orleans ile Phoenix'i rahat geçen San Antonio'nun eşleşmesinde tarihe geçecek maçlar çıkacaktır. Spurs'ün en iyi yaptığı şey rakibin zayıf karnını bulmak ki bunu yine başracaklardır. İlk turda eleneceklerin düşünmüştüm iki takımında ancak beni baya şaşırttılar. Özellikle Spurs niye hala NBA'in en iyi takımı olduğunu net bir şekilde gösterdi. Tahminim yine Spurs geçecektir. Skor tahmini çok zor ama ben 4-2 diyorum.


Lakers - Jazz

Boozer Houston serisinde bana ne mal olduğunu göstererek aslında tahmin yapmamı kolaylaştırdı. Scola karşısında bile ezici oynayamayan Boozer Lakers gibi bir takım karşısında çok zorlanacaktır. Tahminim Williams'ı Kobe tutacak ve hayatından bezdirecek. Utah'ın hücumu tamamiyle Williams üzerine kurulu eğer o takımı oynatamazsa işleri ço zor olacaktır. Tahmini Lakers seriyi fazla uzatmadan 4-2 geçecektir.


Celtics/Hawks - Cavaliers

Yorumlarımı Celtics'inturu geçeceği yönünde yapacağım. Celtics ilk turda fazlasıyla zorlandı hatta deplasmanda maç dahi kazanamadılar ki ilkturda bu istatistiğe sahip tek favori onlar. Bu turu geçtiklerini kabul edersek karşılarında Cavs'ı blacaklar ki ilk turdan daha kolay bir eşleşme olur onlar için. Lebron dışında hücum gücü pek olmayan takımı savunmalarıyla kilitleyeceklerdir. Tahminim 4-2 Celtics. Eğer turu Atlanta geçerse onların yolunun da açık olduğunu düşünüyorum. Evet gençler evet tecrübesizler ama açlar. Yine diyorum Lebron dışında kalburüstü performans veremeyen Cavs karşısında favori olurlar. Eğer seri o şekilde başlayacak olursa tahminim 4-3 Hawks.

0 yorum:

Kimdir? Sorusuna Cevap

Basketbola sevdası ilk olarak ilkokul yıllarında başlamış, ortaokul yıllarında ise tavan yapmış bir varlıktır bu kişi. Salı sabahları erkenden kalkıp gazete bayisine koşup FanatikBasket almaya gittiği dönemler olmuştur ki hala tüm sayılarını saklamaktadır. Kaan Kural ve Murat Kosova sevgisinden dolayı Slam çıktığı günden beri kaçırmaz, Nba Türkiye dergisini de sık sık ziyaret eder. 6. Adam, Fast Break dergilerini de zamanında talan etmiştir. TV'de basketbol gördü mü dayanamaz kurulur hemen karşısına; oynardı da basketbol zamanında, iyi de şutördü ama sakatlıklara kurban gitti. Şimdi ayda yılda bir arkadaşlarıyla (yalan her çarşamba oynuyor) okulun spor salonunu ziyaret ediyor. Jason Kidd ve Harun Erdenay'a tapar. Koç olarak Phil Jackson ve Ettore Messina'dan başkasını kaale almaz. Bogdan Tanjeviç ve Ergin Ataman'dan nefret eder hatta onlardan daha iyi koç olduğunu bile iddia eder. Meslek olarak kendisine profesyonel öğrenciliği seçmiştir. 18 yıldır öğrencidir uzun süre de olacak gibi durmaktadır. Basketbol odur, o da basketbol...